Friday, August 19, 2011

My new delicious hobby! 最近お料理にハマっています☆


When asked what my hobby is, I never have a good answer.
To me a hobby is something that you do 100% for fun to take your mind off of "stuff" and to refresh. I enjoy consulting and running a nail salon, but the issues and risks that come with it make it a little bit different... not really a hobby.

趣味は?って聞かれるといつも悩む私。
趣味の定義にもよるけど、私のなかでの趣味って100% for funでやること。もちろん仕事もネイルサロンもとっても楽しいけど、課題があったりリスクがあったり。。。趣味とは言えない。

But recently I found one!
A hobby that let's me step away from "work" for a bit and recharge. Cooking!
I decided to take advantage of the jet lag and start this new healthier life by making breakfast!

でも、そんな私が最近、趣味を見つけた!何も考えず完全に没頭できる趣味。それはお料理!
帰国後の時差ぼけをきっかけに朝ごはんから始めました。

Start your morning off with lots of protein! Egg salad toast.
からたんぱく質で元気いっぱい!ソーセージとエッグトースト☆

Why all of the sudden cooking??

でも、なんで突然料理??

Last month, when I went back to Seattle, I ate my mom's homemade meals almost everyday. Although just a week, I enjoyed a very healthy lifestyle of eating at home, getting good sleep, and waking up early and realized how much I needed to get back to that.

先月シアトルに戻った時、毎日家でお母さんの手料理を食べて短い間だったけど規則正しい生活を久しぶりにした。ちゃんと自分で料理をして、家でまともな時間に食べて、ちゃんと寝て、早起きして。今まで掛けていた「生活感」を取り戻したくなったから。


English muffin toasted with ham, egg, and cheese
日本ではあまり見ないイングリッシュマフィン
ハム、卵、&チーズをはさんで出来あがり!

Recently, a number of my friends are starting to get married, and it's making me think a lot about the future and how I want to spend it. When you're single, it's your choice whether to be a workaholic or not, but when you have a family, all of the sudden, balance becomes very important.

最近、周りの友達の結婚がきっかけで将来の生き方について色々考える。自分一人の時は仕事に偏っても自分の自由だけど、家族になったらバランスが重要。バリバリ働いている「キャリアウーマン」も格好良いけど、家庭とキャリアを両立できる「女性」はもっと格好良い。


Fluffy pancakes topped with fruits and whipped cream!
フルーツ沢山のパンケーキ。生クリームは砂糖無しで甘さ控えめ。
シロップがあるので充分☆

Growing up, my parents were very hands-off about my studies. They never asked about my grades or told me to do my homework. They rarely ever asked me about school.

私の親は、小さい頃から私の教育に全く口を出さなかった。テストの点数を聞かれたこともないし。勉強しろとも言われたこともない。無関心と思うぐらい(笑)、学校に関して聞いてこなかった。

But every night my mother would make dinner and we would all eat together. The dinner table was the place for familial communication. "Shoku-iku" as they call in Japanese, is the education of children through food. (as opposed to kyo-iku, which is education through teaching. i.e. books, etc). I think I was definitely raised by "shoku-iku" and when I have kids someday, I'd like to raise them the same way.

でも、ご飯は必ずお母さんの手料理で毎晩家族揃って食事をしていた。食卓が、家族のコミュニケーションの場だった。今思うと私は、100%食育で育ったのかも。

いつか子供ができたら、私も食育方針で育てたい。


Tofu and pork hamburg patty. Topped with radish and shiso-leaf for an Asian taste.
とってもふわふわな豆腐ハンバーグ☆
初挑戦だったけどかなり上手く仕上がりました♪

Not only will cooking be useful later in life when I have a family, but it's just FUN. It requires creativity and imagination. I have always liked art and crafts and making new things, but making food allows you to enjoy the art of making and eating all in one!

しかも、料理って本当に楽しい。とってもクリエイティブだし、ちょっとした工夫で全然違う。昔から絵を描いたり、ジュエリーを使ったり、物作りは好きだったけど、お料理は、作る楽しみ、見る楽しみ、食べる楽しみ全部が含まれている。最強な趣味じゃん!と思って最近はまってます。

はまるだけではなく、週間になるようにこれからも頑張ろう!

Green curry with jumbo shrimp and scallops.
豪華なグリーンカレー☆
前日からぐつぐつ煮込んで作りました♪





拍手する